Terugbetaling elektriciteit bedrijfswagen

Als totaalpartner in laadoplossingen voor bedrijven gaan we er prat op dat werknemers hun elektrische bedrijfswagen thuis kunnen opladen zonder zorgen. Zo beschikken we over laadoplossingen om laadinfrastructuur bij hen thuis te voorzien via onze raamovereenkomsten, dit zowel in huur als aankoop. 

Het onboarden van een nieuwe collega, de installatie en het laten keuren van de laadpaal, we nemen het allemaal voor onze rekening. Maar het echte verschil maken we voortaan met ons klantenportaal, waardoor we werknemers nog sneller hun privé geladen stroom kunnen terugbetalen.

Hoe gaat terugbetaling in z’n werk?

Als Charge Point Operator zorgen wij ervoor dat alle data van de laadstations wordt samengebracht op onze systemen. Op basis hiervan maken we maandelijks rapporten en overzichten van de geladen kWhs die aan de werknemers vergoed moeten worden door het bedrijf. 

De opmaak van de documenten naar werkgevers en werknemers toe gebeurt dus door ons, net als de terugbetaling per werknemer. Meestal stort de werkgever het volledige bedrag naar ons door en splitsen wij het verder uit zodat iedereen netjes vergoed is. Dat werkt vlot, snel en transparant én we ontzorgen de fleet- en/of HR-verantwoordelijke hiermee aanzienlijk.

 

Tarief terugbetaling

De terugbetaling van de elektriciteit voor bedrijfswagens gebeurt op basis van de gemiddelde marktprijs van die maand. We hanteren hiervoor de aanpak die wordt aangeraden door de vakorganisatie EV Belgium. Op korte termijn zal het trouwens ook mogelijk worden om zelf een afwijkend bedrag in te geven.

Go Watts klantenportaal

Terwijl we bij Go Watts voorheen alle documenten en informatie via mail of via ons ERP pakket overmaakten naar werkgevers en werknemers, verloopt dit proces tegenwoordig volledig digitaal via ons klantenportaal.

Dit portaal is in de eerste plaats ontworpen om werkgevers, HR-teams, fleet managers en werknemers een gestroomlijnd overzicht te bieden van alle documenten en zo het administratieve proces te vereenvoudigen. Maar we zien het ook als een opportuniteit om de ontzorging nog verder op te schroeven. Daarom luisteren we graag naar de feedback van onze klanten om de functionaliteiten verder uit te breiden.

Features

Wat de documenten betreft gaat het vooral om de terugbetalingsdocumenten van de privé geladen stroom. U kan na het inloggen deze documenten raadplegen en kijken of de terugbetaling reeds gebeurd is. Daarnaast kunnen ook eventuele facturen, debetnota’s en zelfs offertes en tickets op eenvoudige wijze gecheckt worden.

De werknemer ziet uiteraard enkel zijn persoonlijke documenten, terwijl de werkgever (of verantwoordelijke) het hele personeelsbestand te zien krijgt dat van een terugbetaling van de elektriciteit kan genieten voor zijn of haar bedrijfswagen. Tegelijk kan de verantwoordelijke zien of het te betalen bedrag aan ons al ontvangen werd. Van zodra dat gebeurd is, storten wij het meteen door naar de werknemers.

Support

Bij Go Watts beschikken we sowieso over een heel bereikbare helpdesk die steeds beschikbaar is voor technische, administratieve en/of praktische vragen. Het antwoord op de meest gestelde vragen kan u terugvinden in de FAQ sectie van het portaal.

Maar daarnaast vindt u in het portaal al uw aangemaakte tickets gecentraliseerd terug en kan u de status hiervan raadplegen. Het spreekt voor zich dat ook de communicatie via het portaal zelf kan verlopen.

Voordelen voor werkgevers/fleet/HR

  • Efficiënt tijdsbeheer: alle financiële transacties zijn nu op één plek beschikbaar, waardoor het zoeken naar documenten tot het verleden behoort. U zal ook alle documenten van de afgelopen maanden kunnen raadplegen en opnieuw bekijken. Hierdoor wordt het vergelijken van uitgaven een fluitje van een cent.  
  • Centraal beheer: volledige controle over financiële gegevens voor een snelle reactie op openstaande zaken. Zo zullen werknemers nooit te lang moeten wachten op hun terugbetaling.  
  • Strategische besluitvorming: gedetailleerd overzicht voor betere, datagestuurde beslissingen.
  • Controle verdacht gebruik en/of transacties: in het portaal zijn controles ingebouwd om na te kunnen gaan of er mogelijk sprake is van verdacht gebruik van de laadpalen of transacties die verkeerd aangerekend werden.

Voordelen voor werknemers

  • Makkelijke toegang: directe toegang tot financiële gegevens, waarbij u per maand perfect kan zien wanneer u heeft geladen en hoeveel u hiervoor teruggestort zal krijgen.  
  • Transparantie: de huidige en vorige facturen zijn steeds beschikbaar om te downloaden, waardoor het financiële beheer wordt vergemakkelijkt. 
  • Snelle terugbetaling: Go Watts stort de bedragen meteen door vanaf het moment dat we ze ontvangen hebben. Hoe sneller werkgevers de bedragen aan ons overmaken, hoe sneller wij kunnen doorstorten.

Elektrische bedrijfswagen thuis opladen

Bent u benieuwd naar onze aanpak en het ruime aanbod aan (slimme) laadpalen? Ontdek de mogelijkheden om werknemers thuis te laten laden zonder zorgen.