Laadpalen voor appartemensgebouwen

Voor wie?

Ben je bewoner van een appartementsgebouw, syndicus of lid van een VME? Heb je nood aan laadvoorzieningen voor je bovengrondse en/of ondergrondse parkeerplaatsen? Ons team van experts staat voor je klaar met hun toolbox!

We werken steeds vanuit een gemeenschappelijke structuur

Video afspelen over Laden in appartementsgebouwen. Hoe begin je eraan?

Waarom investeren in laadvoorzieningen?

Steeds meer mensen rijden elektrisch. Hoewel de installatie van een laadstation achter een individuele meter kan en mag, biedt dit geen garantie naar (brand)veiligheid en zeker niet voor de stroomvoorziening voor het gebouw. Onderneem nu actie om toekomstige problemen te voorkomen en investeer in een collectieve infrastructuur.

 

Laadvoorzieningen in het gebouw verhogen het wooncomfort van de bewoners aanzienlijk. Ze kunnen hun elektrische wagen gemakkelijk opladen in de eigen garage, zonder externe laadpunten te moeten zoeken. Het verhoogt bovendien de vastgoedwaarde, appartementsgebouwen met laadinfrastructuur zijn aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders.

 

Maar bovenal is dit een toekomstgerichte investering. Elektrische wagens winnen aan populariteit. Vanaf 2026 zijn alle nieuwe bedrijfswagens verplicht elektrisch en in 2029 mogen enkel nog elektrische wagens verkocht worden in Vlaanderen. Door nu laadinfrastructuur te installeren ben je voorbereid op de toekomstige vraag. Ligt je gebouw in een lage emissiezone in de stad? Binnen enkele jaren mogen enkel nog elektrische wagens de zone binnen rijden.

Hoe pakken we dat aan?

Bij Go Watts ben je verzekerd van een slimme, toekomstgericht laadoplossing op maat van jouw gebouw. Onze experts leveren snel een concreet laadplan en bieden advies om dit plan goedgekeurd te krijgen door de algemene vergadering. Na oplevering blijven we in contact om je operationeel en administratief te ontzorgen.

We starten jouw project met een QuickCheck of een uitgebreide studie. Bij een QuickCheck gaan we uit van enkele vaste regels, waarbij we steeds een optimale laadtijd voor de bewoners vooropstellen. Je ontvangt een offerte met een vaste prijs per parkeerplaats, inclusief een toolbox met informatie voor de bewoners. Zo heeft iedereen alle informatie die nodig is om geïnformeerd te stemmen tijdens de algemene vergadering.

Tijdens een studie bekijken onze ingenieurs meerdere opties. Ze toetsen de Go Watts laadmatrix aan meerdere scenario’s en nemen je hierin mee tijdens een infomoment waarin al je vragen beantwoord worden. Concreet ontvang je een uitgewerkt dossier op maat van je project en een begeleidende white paper. Wil je na de presentatie doorgaan naar uitvoering? Dan stellen we graag een offerte op maat op.

Bekijk de details van beide trajecten in onderstaande tabel en ontdek welke optie bij jouw gebouw past.

QuickCheck
Studie
Bestaande gebouwen
Nieuwbouwprojecten
Ondergrondse parkeergarages *
Buitenparkings
Plaatsbezoek door projectingenieur
Doorlooptijd
± 2 weken
± 6 weken
Beslissingen VME
1 algemene vergadering
Minstens 2 algemene vergaderingen
Prijs
Gratis
Afhankelijk van het aantal parkeerplaatsen **

* QuickCheck enkel op verdiepingen 0, -1 en -2

** Kan al vanaf €1500

Time to Go Watts!

Laat hier je gegevens achter en wij contacteren jou met meer info. 

    Interesse in een gemeenschappelijke infrastructuur?

    Plan een meeting met onze Smart Charging Expert Lode!

    Lode
    Smart Charging Expert