Elektrisch laden op de bedrijfssite

Schakelt uw bedrijf over naar elektrisch rijden en wilt u beschikken over state-of-the-art laadinfrastructuur op de bedrijfssite? Dan zit u goed bij Go Watts. Als totaalpartner in laadoplossingen voor bedrijven zorgen wij ervoor dat uw werknemers en bezoekers onbezorgd op kantoor kunnen laden. Van ontwerp tot plaatsing en uitbating, we doen het allemaal!

Onze aanpak

Het voorzien van laadinfrastructuur en de daaraan gekoppelde diensten verloopt altijd via dezelfde stappen, of u nu één laadpaal wilt laten plaatsen of een volledig laadplein in gedachten heeft.

Aftoetsen van uw noden

Onze adviseur bespreekt samen met u het project. Aan de hand van een quick scan bepalen we vervolgens uw specifieke noden, wensen en budget. We maken ook een vrijblijvende offerte op uw maat op.

Technische analyse & plan

Na uw goedkeuring voeren onze ingenieurs een technische analyse ter plaatse uit. Aan de hand hiervan werken ze een schaalbaar en toekomstbestendig plan uit voor uw bedrijfssite, of u nu over een boven- of ondergrondse parking beschikt. Dit laat u toe om op eigen ritme laadpalen bij te plaatsen en indien gewenst te groeien naar een volledig laadplein. 

Installatie & keuring

We starten de infrastructuur- en elektriciteitswerken en zorgen voor de installatie van uw laadinfrastructuur inclusief keuring door een erkend keuringsorganisme.

Configuratie & koppeling beheerplatform

We configureren de laadpalen en zorgen voor de koppeling met onze beheerplatformen voor service & onderhoud. 

24/7 monitoring

Als totaalpartner in laadoplossingen die bedrijven maximaal wil ontzorgen, staan we garant voor een goede opvolging en nazorg via onze verschillende diensten.

Welke laadpaal voor uw bedrijfssite of -parking?

Bij Go Watts beschikken we over een breed assortiment AC- en DC-laadstations van gereputeerde merken als Smappee, Easee, Alfen, Ecotap, Blitzpower en Veton. We houden altijd ook de markt nauwlettend in de gaten zodat u steeds keuze heeft uit de nieuwste laadpalen voor uw bedrijfssite.

Laadvermogen & laadsnelheid

Het spreekt voor zich dat onze experts u graag adviseren over wat de beste optie is voor uw bedrijf. In de meeste gevallen volstaat AC-laadinfrastructuur. Maar als snelheid een cruciale factor is, kunnen we altijd ook DC-(snel)laadstations voorzien met een laadsnelheid tot 350 kW (+- 1750 km/u). In tegenstelling tot de AC-laadpalen neemt de laadtijd hier eerder een kwartiertje in plaats van meerdere uren in beslag.

Slimme laadpalen

Als totaalpartner die mikt op een maximale ontzorging kunnen we ook diverse uitbreidingen activeren om uw laadinfrastructuur connected en/of slim te maken. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de laadpaal dynamisch inspeelt op het maximaal beschikbare vermogen zodat de elektrische installatie nooit overbelast raakt. 


Ook werken met prioriteiten is een mogelijkheid, zodat projectleiders die slechts korte tijd op kantoor aanwezig zijn sneller kunnen laten laden dan collega’s die een hele dag op kantoor werken. Verder kunnen we maximaal gebruik maken van zonne-energie, maw. sneller laten laden wanneer de zon effectief aan het schijnen is.

Subsidies

In principe kan ieder bedrijf dat investeert in laadpalen genieten van fiscale voordelen en subsidies. Of en in welke u recht heeft op een premie hangt af van uw specifieke situatie en het type laadpaal. Zo moet het bijvoorbeeld om publiek toegankelijke én intelligente laadstations gaan.

Beveiligde toegang

Privé laden

Go Watts voorziet voor elke werknemer een laadpasje om elektrisch te kunnen laden op het werk. Dit pasje kan hetzelfde zijn als datgene waarmee de werknemer zijn bedrijfswagen thuis kan laden en is dus geen publieke laadpas. Via ons beheerplatform kan dan makkelijk opgevolgd worden wie hoeveel heeft opgeladen. Dit is de goedkoopste manier van laden op de bedrijfssite.

(Semi-)publieke laadpaal

Go Watts kan de geplaatste laadpalen op de bedrijfsparking ook semi-publiek openstellen. In dit geval kunnen freelancers of bezoekers elektrisch laden met hun publieke laadpas. Zowat 95% van de publieke laadpassen kan via ons beheerplatform verwerkt worden. Go Watts zorgt dan voor alle administratie en de trimestriële terugbetaling van de (zonne-)stroom die gebruikt werd voor deze publieke laadsessies.

Het is uiteraard ook mogelijk om uw laadpaal volledig open te stellen zodat iedereen met een compatibel publiek laadpasje er gebruik van kan maken. Als bedrijf bepaalt u dan zelf de prijs, de rest verloopt volautomatisch via ons.

Onze laadformules

Elektrisch laden op kantoor kan bij Go Watts via verschillende formules verlopen, met naast een koopformule ook een Charging as a Service formule (CaaS) waarbij wij investeren en u de laadstations gebruikt. 

Bij Go Watts staan we erop om volledige transparantie te bieden over de kosten verbonden aan uw laadstation, al hangt dit uiteraard af van het type laadpaal en de gekozen formule en services.

Charging as a Service

De CaaS formule van Go Watts laat u toe om zonder zelf te investeren toch over de beste laadinfrastructuur te beschikken. Wij nemen de investering van de levering en plaatsing van de laadstations volledig op ons. U betaalt ons simpelweg een vaste huurprijs (vanaf €28 per maand) afhankelijk van het type laadstation(s) en een vergoeding per geladen kWh van €0,07 excl. BTW.

In dit totale bedrag per maand zijn al onze diensten inbegrepen. Denk daarbij aan de CPO diensten, remote support, (preventief) onderhoud en eventuele interventies ‘on site’. Het is dus een all-in ontzorgende formule.

Laadpalen kopen

Wilt u toch liever laadpalen aankopen voor op uw bedrijfssite? Geen probleem, dan zorgen wij er bij Go Watts voor dat de laadinfrastructuur volgens de regels van de kunst geplaatst wordt. Dit gaat van een gesprek met onze ingenieurs tot de plaatsing zelf en de nazorg achteraf (remote support, administratie, onderhoud & interventies). Wat deze nazorg betreft werken we een dienstenpakket op maat van uw bedrijf uit via een maandelijkse abonnementsformule.

Onze testimonials

“Bij aanvang twijfelde ik of Go Watts de capaciteit had om tijdig op te leveren. Nu ben ik tevreden van mijn keuze en ook dat mijn wagen altijd geladen is natuurlijk. Go Watts biedt vriendelijke en professionele ondersteuning, ze nemen hun tijd om alles duidelijk toe te lichten.”

Pascal

“Zeer tevreden over de service van Go Watts! Het hele proces van analyse, tot installatie en keuring verliep zeer vlot. Nu heb ik een mooi én handig laadstation bij mij thuis.”


Marleen

Time to Go Watts!

Zoekt u een partner die ervoor zorgt dat werknemers hun bedrijfswagen thuis kunnen opladen? Aarzel dan niet om een geheel vrijblijvend informatiegesprek met ons in te plannen.