Kia EV6 Test & drive by Vincent

De zoektocht naar de allerbeste elektrische wagen op de markt gaat verder! Als tweede aan de beurt : De hippe Kia EV6 ❄️

Een belangrijk model voor Kia want de EV6 zou razend populair zijn volgens verschillende concessiehouders. Waar Kia initiéel een merk was dat vooral de particuliere markt bedient, vindt het merk nu ook de weg naar de fleet. Niet geheel onlogisch. Hij ziet er beeldschoon uit, zowel extérieur en intérieur en fiscaal is hij – net als alle andere EV’s – super intéressant in 2022.

Ik reed met de 229 pk versie met een 77.4 kWh batterij. Het kleinste batterijpakket begint bij de EV6 op 58 kWh. Een groot accupakket aan boord hebben is natuurlijk zeer fijn. Het biedt veel flexibiliteit, met name voor de consument die nu de overstap maakt naar een full EV en waarbij de range altijd het grote struikelblok vormt. Persoonlijk ervaar ik een batterijcapaciteit van 50-60 kWh als ruim voldoende voor de meeste rijdersprofielen in een dichtbevolkt land als België. Al is een laadpaal aan huis en op het werk geen overbodige luxe.

De EV6 verwent haar bestuurders met allerlei hypermoderne snufjes.
De wagen is praktisch een rijdende securityfirma met dermate veel camera’s aan boord. Je hebt extra camera’s in de zijspiegel die een projectie van jouw dode hoek weergeven op het dashboard bij het afslaan. Je krijgt ook een breedhoekcamera aan de neus van de wagen om eerder aankomend verkeer te spotten. Tijdens de proefrit kwam ik een situatie tegen in Leuven, waar koning fietser heerst, waarbij de breedhoekcamera echt wel een verschil betekent en jou als bestuurder uit ongemakkelijke situaties houdt.

Verder is het een wagen die rekening houdt met het moderne gezinsleven. Voldoende plaats voor alle inzittenden en best een ruime koffer voor een afhellende daklijn. Als bestuurder kan je jouw slapende medereizigers gaan verwennen door een stille zone in stellen voor de achterbank. Zo hebben zij geen hinder van alle audio die wordt afgespeeld voorin. Een true gentleman’s car zou je de EV6 dus zeker kunnen noemen.

Je kan de EV6 zelf ook vrijblijvend gaan testen bij KIA Gilcon Leuven. Als je daar bent, spreek dan zeker even Arno Schell aan. Hij kan jou helpen bij al jouw vragen over mobiliteit, gaande van de EV6, actuele fiscaliteit tot zelfs deskundig advies omtrent laadinfrastructuur.

Kia Gilcon is namelijk één van de officiele partners van Go Watts. Een offerte bekomen kan vanaf heden dus ook via jouw favoriete garage ????.

Deel gerust ook jullie meningen over de EV6 onder dit bericht. Ik kijk er naar uit om deze lezen.