De BMW I4 M50 test & drive by Vincent

Het zijn drukke weken bij Go Watts. De transitie naar elektrische mobiliteit was dan toch geen illusie zoals men wel vaker riep!

Naar goede gewoonte schrijf ik regelmatig een mini car review wanneer ik een nieuw speeltje gepresenteerd krijg. Buckle up zou ik zeggen, want vandaag is het de beurt aan… De BMW I4 M50

First things first, ik kom uit een gezin waar jaar en dag BMW werd gereden door zowel vader, moeder, als door mijzelf. Het merk kent een speciale plaats in mijn hart, maar ik ben er tegelijkertijd doorgaans ook veel kritischer voor dan voor andere merken. Toen BMW de nieuwe 4 reeks uitbracht met de bekende grote, verticale grill was ik geen fan. Ik vond het niet mooi en veel te bombastisch. Naarmate er maanden overheen gingen, sloeg mijn mening 180° om. De verticaliteit van de grill zorgt voor een zeer typerende aggresieve look van de snuit die je bij geen enkel ander merk zal tegenkomen and I really really like it.

De I4 M50 is het langverwachte powerhouse onder de elektrische wagens waarmee je bij iedere fleetrijder een lach op het gezicht tovert. Met 544 pk aan 100% elektrisch vermogen is het zeker geen lachertje. Combineer dit met 590 km rijbereik (WLTP) en een best aardige instapprijs van 77.400 euro en je hebt naar mijn mening een mooi stel kaarten in handen. Zoals met iedere leuke wagen komen hier bijna altijd nog wat prijzige opties bij waardoor je al snel rond 90.000 euro incl. btw uitkomt.

Opladen doe je thuis aan maximaal 11 kW (+- 8h45) en op gelijkstroom aan 200 kW (+-35 min). Geen verbluffende statistieken hier zoals je bijvoorbeeld in de nieuwe Hyundai Ioniq5 tegenkomt, maar voor de doorsnee bestuurder is bovenstaande meer dan comfortabel.

Het rijgedrag is fantastisch, zeer direct en scherp. Tegelijkertijd is er verrassend veel comfort voor zowel bestuurder als passagiers. De curved display die BMW nu gaat uitrollen op nagenoeg alle modellen maakt het plaatje af.

Ik heb oprecht veel moeite gehad om iets negatiefs te vinden over deze wagen. Na een dag testrijden ben ik er dan maar mee gestopt en moet ik concluderen dat het gewoonweg een fantastische EV is.

Ontvang je graag meer informatie over de I4? Contacteer dan zeker even BMW/ MINI Juma Leuven Mechelen of de holy trinity van hun fleetafdeling (Thomas BeckersDanny Van den EeckhoutCatherine Ceulemans)

En voor vragen omtrent elektrisch laden?

Slechts één juist antwoord => Go Watts