EQS Test & drive by Vincent

Namens Go Watts ga ik in 2022 op zoek naar de leukste EV’s op de markt! Ongeduldig als ik ben, slaan we de instapmodellen even over en beginnen we bij de crème de la crème van Duitse origine.
De EQS is de elektrische luxe sedan van Mercedes-Benz die met veel plezier uitpakt met enkele verbluffende stats. De 580 variant biedt haar bestuurder 523 pk en 855 NM koppel ter beschikking wanneer gewenst. Duw je het gaspedaal net iets minder diep in, wordt je al snel verrast door de extreme mate van comfort van de wagen. Een extreem stille cockpit in combinatie met het betere masseerwerk van luxueuze comfort stoelen zorgen ervoor dat de EQS een echte kilometervreter is. Beetje tegenstrijdig met een elektrische wagen zou je denken. Met een WLTP range van 770 km is niets minder waar.

Persoonlijk was ik enorm fan van de meedraaiende achterwielen. Met een persoonlijke achtergrond in autosport en karting had ik hier best wat vooroordelen over. Het is daarentegen verrassend handig bij het manœuvreren in kleine parkeerplaatsen. Een aangewezen optie voor een wagen van 5,2m in lengte. Opladen doe je aan een maximale snelheid van 200 kW aan een geschikte snellader. Op gelijkstroom kan je (optioneel) thuis gaan laden aan een maximumsnelheid van 22 kW. Opgelet, laadsnelheid is altijd sterk afhankelijk van jouw thuissituatie. Contacteer mij gerust voor informatie over laadoplossingen voor B2C en B2B. ⚡

Samengevat kan er weinig slechts gezegd worden over de EQS. Hij is comfortabel, snel, groot rijbereik, ziet er enorm goed uit en de prijszetting is zeer fair. Als business developer in de laadpalenmarkt kan ik alleen maar trots zijn op de huidige generatie EV’s die iedereen continue blijven verbazen.

Bedankt aan Hedin Automotive Belgium voor het beschikbaar stellen van hun EQS. Much appreciated.
Wil jij ook overtuigd worden? Neem dan zeker contact op met één van hun EQ experts in een filiaal in jouw buurt.