Tips & Tricks

Gefeliciteerd met jouw nieuw laadstation!
We geven je graag nog wat info en wat tips & tricks mee.

1/ De Smappee app

Het Smappee laadstation komt met een krachtige app waarin je het totaalverbruik, de opbrengst zonnepanelen (indien aanwezig en aangekoppeld) en -uiteraard- de info van het laadstation en de laadsessies kan opvolgen.

De te volgen stappen zijn:

  1. Download de Smappee app (iOS of Android) via je smartphone of tablet.
  2. Maak een nieuwe account aan (of gebruik een reeds bestaand Smappee account als je die al hebt).
  3. Bezorg ons via mail de gebruikersnaam (exact zoals ingegeven want hoofdlettergevoelig) die je hebt gekozen. Dan stellen wij in onze beheerdersomgeving de rechten juist in zodat je via de app toegang hebt tot jouw installatie.

Het is ook mogelijk de Smappee componenten te beheren vanaf de webapplicatie. Hier kan je inloggen met dezelfde gegevens als die je gekozen hebt in de app.

2/ Kleuren van het lampje op de laadpaal

Hierbij vind je een overzicht van de verschillende kleuren die de status lamp van het laadstation kan hebben en de betekenis ervan.

3/ Slim laden

Er zijn 3 manieren om te laden met een Smappee laadstation.

  1. Ofwel ga je laden aan maximale snelheid (waarbij er uiteraard altijd load balancing actief is waardoor er geen overbelasting kan optreden en de hoofdautomaat dus overeind blijft).
  2. Ofwel ga je het systeem de tijd geven om zelf te kiezen wanneer en aan welke snelheid er geladen wordt. Jij stelt in dat je in de werkweek bijvoorbeeld om half acht s’ochtends een volgeladen wagen wilt hebben en het Smappee systeem zal door middel van intelligente zelflerende algoritmes zorgen dat dit zo efficiënt mogelijk gebeurt. Dat betekent onder andere maximaal inzetten van zonne-energie. Deze tweede (efficiëntere) manier van laden kan ten allen tijde overruled worden als je ineens snel wilt laden als je snel weer wilt kunnen vertrekken.
  3. Er is recent ook een derde mode bijgekomen om enkel op zonne-energie te laden.

Je vindt er meer over in onderstaand filmpje en op deze support pagina.

4/ Hoe bereken je de verbruikte energie kost van laadsessies aan jouw laadstation?

  1. Ga naar het online dashboard van jouw laadstation en selecteer een bepaalde maand.
  2. Trek hier een excel sheet uit en maak een som van de verbruikte kWh. (Worden er verschillende laadpassen gebruikt op jouw laadstation? Maak dan verschillende sommen indien gewenst.)
  3. Vermenigvuldig deze som met de energieprijs van die maand. Klik hier voor VREG tarieven te consulteren. (Filter op gemiddeld verbruik, prijs weergeven als €/kWh, alle 6 waarden, gemiddelde commerciële prijs.)

5/ Filmpjes & extra info

Smappee heeft veel leuke filmpjes met extra info op Youtube staan. Neem zeker een kijkje.
Hou zeker ook hun (en onze) site, nieuwsbrieven en social media in de gaten. Heel regelmatig komen er nieuwe features beschikbaar.
Tenslotte vind je een uitgebreide handleiding hier terug.

Veel plezier met jouw nieuw laadstation!

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen of opmerkingen.