Smappee

Smappee laadstations zijn geavanceerde oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen die zijn ontworpen om te voorzien in de toenemende behoefte aan efficiënte, betrouwbare en veilige laadinfrastructuur. Deze laadstations maken gebruik van innovatieve technologieën om de laadsnelheid te optimaliseren en de kosten te minimaliseren, terwijl ze tegelijkertijd een naadloze gebruikerservaring bieden.

De Smappee laadstations maken gebruik van slimme technologieën, zoals dynamische laadverdeling en load balancing, om de beschikbare stroom te optimaliseren en te verdelen tussen verschillende voertuigen. Dit zorgt voor een efficiënt gebruik van de beschikbare stroom en minimaliseert de kosten voor de gebruiker.

Een ander belangrijk kenmerk van Smappee laadstations is dat ze uitgerust zijn met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals overbelastingsbeveiliging en aardlekschakelaars, om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Bovendien bieden ze ook mogelijkheden voor real-time monitoring en controle via een mobiele app, waardoor gebruikers hun laadactiviteiten kunnen volgen en beheren.

Een laadstation plaatsen heeft een grote invloed op het totale energieverbruik van een huis of bedrijf.

  • Dat maakt het inzetten van hernieuwbare energie nog belangrijker. Daarom biedt Smappee een oplossing die voor elke laadsessie het gebruik van hernieuwbare energie en energie tijdens daluren doorheen de dag maximaliseert. Zo optimaliseer je jouw zelfvoorziening en bespaar je kosten. 
  • De huidige infrastructuur kan de extra energievraag van elektrische wagens vaak niet aan. Dit kan leiden tot gesprongen zekeringen. Smappee’s autonome overbelastingsbeveiliging zorgt dat auto’s veilig kunnen laden en het systeem binnen zijn vermogensgrens blijft. Een dure uitbreiding van de elektrische aansluiting is dus niet nodig.
  • De meeste elektrische rijders moeten hun maandelijkse factuur afwachten om te weten hoeveel het laden hen heeft gekost. Door een Smappee EV Line-laadpaal aan te schaffen, krijg je een realtime overzicht van het laadproces en een overzicht van de laadkosten in de Smappee App en Dashboard. Daarnaast kun je ook perfect nagaan in hoeverre jouw laadbeurt gebruik maakte van de zonne-energie die je zelf produceerde. En dat is niet alles, in combinatie met de technologie voor energiemanagement Smappee Infinity, krijg je ook meteen inzicht in je volledig energieverbruik. Waar zitten die energievreters en hoe zelfvoorzienend ben je nu echt? Kom meteen in actie en controleer via de Smappee App en het Dashboard de manier waarop je energie gebruikt.

Ja, het Smappee laadstation komt met een krachtige app waarin je het totaalverbruik, de opbrengsten van zonnepanelen (indien aanwezig en aangekoppeld) en -uiteraard- de info van het laadstation en de laadsessies kan opvolgen.

De te volgen stappen zijn:

  1. Download de Smappee app (iOS of Android) via je smartphone of tablet.
  2. Maak een nieuwe account aan (of gebruik een reeds bestaand Smappee account als je die al hebt).
  3. Bezorg ons via mail de gebruikersnaam (exact zoals ingegeven want hoofdlettergevoelig) die je hebt gekozen. Dan stellen wij in onze beheerdersomgeving de rechten juist in zodat je via de app toegang hebt tot jouw installatie.

Het is ook mogelijk de Smappee componenten te beheren vanaf de webapplicatie. Hier kan je inloggen met dezelfde gegevens als die je gekozen hebt in de app.

Er zijn 3 manieren om te laden met een Smappee laadstation.

  1. Ofwel ga je laden aan maximale snelheid (waarbij er uiteraard altijd load balancing actief is waardoor er geen overbelasting kan optreden en de hoofdautomaat dus overeind blijft).
  2. Ofwel ga je het systeem de tijd geven om zelf te kiezen wanneer en aan welke snelheid er geladen wordt. Jij stelt in dat je in de werkweek bijvoorbeeld om half acht s’ochtends een volgeladen wagen wilt hebben en het Smappee systeem zal door middel van intelligente zelflerende algoritmes zorgen dat dit zo efficiënt mogelijk gebeurt. Dat betekent onder andere maximaal inzetten van zonne-energie. Deze tweede (efficiëntere) manier van laden kan ten allen tijde overruled worden als je ineens snel wilt laden als je snel weer wilt kunnen vertrekken.
  3. Er is recent ook een derde mode bijgekomen om enkel op zonne-energie te laden.