Parkeergarage, Gent

De syndicus van een overdekte parkeergarage contacteerde ons om de huidige laadinfrastructuur over te nemen en verder uit te bouwen. In totaal waren er 11 parkeerplaatsen waarvan 5 met een laadstation; er was vraag naar 5 bijkomende stations.

Het probleem? Hun toenmalige partner kon de voorzieningen niet uitbreiden, want niet alles was conform de veiligheidsvoorschriften.

Go Watts to the rescue!

 

Onze ingenieurs gingen aan de slag: aanpassingen in het elektrisch bord, integratie van een noodstop en toepassing van load balancing. We namen de uitbating van de bestaande stations over en plaatsen 5 nieuwe. De volledige voorziening werd gecontroleerd en (goed)gekeurd.

 

Is er in de toekomst nood aan een elfde laadstation? Alle voorzieningen zijn reeds getroffen, we moeten eenvoudig inkoppelen en de eigenaar kan beginnen laden. Futureproof.

"Onze gemeenschappelijke infrastructuur voorziet load balancing, waarmee de stroomtoevoer naar het gebouw en appartementen gegarandeerd wordt. De overige beschikbare stroom wordt dan herverdeeld om alle wagens zo efficiënt mogelijk te laten laden."
Gawein
Senior Project Engineer

Gerelateerde projecten