Loyens & Loeff

In de ondergrondse parkeergarage van Loyens & Loeff, gelegen in het stadscentrum van Brussel, waren al 10 dubbele laadstations aanwezig. Met het groeiende aantal elektrische voertuigen (EV’s) onder hun advocaten en interne werknemers, ontstond de behoefte aan extra laadcapaciteit.

Onze aanpak begon met een uitgebreide studie waarin we het volledige energiebeheer analyseerden. De belangrijkste vraag was of we 10 dubbele laadstations konden toevoegen zonder de stroomvoorziening naar het gebouw in gevaar te brengen. Daarnaast onderzochten onze ingenieurs hoe we de volledige installatie conform de nieuwste (veiligheids)voorschriften konden brengen.

Het resultaat? We installeerden 20 extra laadpunten en plaatsten deze, samen met de bestaande laadstations, achter een noodstop om te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften.

Interne werknemers kregen een Go Watts-laadpas waarmee ze hun laadsessies eenvoudig kunnen starten. Door deze passen te whitelisten, wordt er geen facturatie of extra administratie gegenereerd. Externe medewerkers kunnen laden met hun publieke laadpas, waarbij wij zorgen voor een automatische facturatie.

Bijkomend ontzorgen we Loyens & Loeff met een onderhoudscontract waarbij we jaarlijks een plaatsbezoek inplannen. Zo zijn ze gegarandeerd van een controle van de 20 laadstations, onderhoud en testen van de infrastructuur, en eventuele software-updates.

Deze uitgebreide oplossing biedt Loyens & Loeff de benodigde laadcapaciteit voor hun groeiend aantal EV’s, terwijl het voldoet aan alle veiligheidseisen en administratieve processen vereenvoudigt.

 

Gerelateerde projecten