Alfen

Alfen laadstations zijn geavanceerde en robuuste oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen die zijn ontworpen om te voldoen aan de toenemende vraag naar betrouwbare en veilige laadinfrastructuur. Deze laadstations zijn uitgerust met innovatieve technologieën die zorgen voor een optimale laadsnelheid en efficiëntie.

Een belangrijk kenmerk van Alfen laadstations is dat ze compatibel zijn met verschillende laadtechnologieën, waaronder AC-laden en DC-laden. Dit maakt ze geschikt voor diverse toepassingen, zoals thuisgebruik, openbaar laden en commerciële toepassingen.

Alfen laadstations zijn ook voorzien van slimme technologieën die de laadsnelheid optimaliseren en de kosten minimaliseren. Zo maken ze gebruik van dynamische laadverdeling en load balancing om de beschikbare stroom optimaal te verdelen tussen verschillende voertuigen, waardoor de laadtijd wordt verkort en de kosten worden verminderd.

Een ander belangrijk kenmerk van Alfen laadstations is dat ze zeer betrouwbaar en veilig zijn. De laadstations zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals overbelastingsbeveiliging, aardlekschakelaars en bescherming tegen kortsluiting, om de veiligheid van de gebruiker en het voertuig te waarborgen.

Ja, dit kan. Wanneer je een Alfen hebt met één laadpunt kan je kiezen of dit met een socket of met een vaste laadkabel is. De Alfens met twee laadpunten komen enkel met twee sockets. 

Ja, Alfen biedt dubbele laadpalen aan. Hiermee kan je 2 wagens tegelijk opladen. Deze dubbele versie komt enkel met 2 sockets/stopcontacten. 

Het is geen toeval dat deze twee modellen hard op elkaar lijken, toch er zijn enkele kleine verschillen tussen deze 2 modellen.

Qua uiterlijk is het enige verschil dat de Pro line een scherm heeft waar je informatie op kan vinden waar de S line een led lichtje heeft om situaties aan te geven. 

Softwarematig kan de Pro line iets sneller laden dan de S line. Hierbij zal de Pro line 11kW halen en de S line 7,4kW.